Maand: augustus 2021

We gaan weer beginnen!

Na een lange periode waarin we het samen zingen moesten missen, gaan we eindelijk weer beginnen.

Op maandag 6 september aanstaande begint voor Euterpe het nieuwe zangseizoen, met de allereerste gezamenlijke repetitie sinds corona.

We beginnen om 20.00 uur in zaal 17 van CC De Boodschap in Rijen.

Onze stemmen zullen ongetwijfeld wat piepen en kraken in het begin, maar met de nodige inzing-oefeningen blazen we de stembanden wel weer schoon.

Met deze video kun je alvast aan de slag.

Op naar een muzikaal zangjaar!

Nieuwe website

Gemengd koor Euterpe Brabant

In 2022 bestaat Euterpe maar liefst 125 jaar!

Omdat we zo’n bijzondere mijlpaal niet ongemerkt voorbij willen laten gaan, nemen we alvast een aanloopje ernaartoe.

We luiden het zangjaar 2021-2022 daarom in met een nieuw logo en een nieuwe website. Alles is lekker opgefrist en weer helemaal actueel.

De oude en vertrouwde ledenpagina is ook op deze nieuwe site terug te vinden. Natuurlijk eveneens in een nieuw jasje en daardoor nog wat overzichtelijker. Inloggen kan met het gebruikelijke wachtwoord.

Klik hier om meteen een kijkje te nemen!

Bewogen jaar

Op 19 juli hield Euterpe de jaarvergadering bij CC De Boodschap in Rijen. We blikten terug op een bewogen jaar, niet alleen voor de wereld als geheel, maar ook voor ons als koor.

We hebben in korte tijd helaas afscheid moeten nemen van een aantal zeer geliefde leden. Enkelen werden om gezondheidsredenen gedwongen te stoppen met zingen, wat altijd pijn doet. Anderen zijn zelfs overleden. Al met al hebben we hierdoor als koor – en vooral als vrienden onder elkaar – grote verliezen geleden.

We hebben uitvoerig gesproken over de toekomst van Euterpe. Hoe willen we verder? Hoe gaan we om met de uitdagingen waar we als koor voor staan? Tijdens de jaarvergadering werd snel duidelijk dat we nog steeds een daadkrachtige groep vormen. Moeilijke beslissingen werden soepel genomen, waardoor we onze blik gelukkig weer vooruit konden richten.

Duidelijk is dat we dit prachtige koor alle kansen zullen geven die er zijn. Vol goede moed gaan we op weg naar ons 125-jarig bestaan in 2022!