Auteur: admin

Jubileumconcert Beroemde Koorwerken

Beroemde Koorwerken

Muziekliefhebbers opgelet!

Gemengd koor Euterpe bestaat 125 jaar en dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Op zondagmiddag 6 november 2022 vieren we ons jubileum met een afwisselend concert in de Maria Magdalenakerk in Rijen. Thema van het concert is: Beroemde Koorwerken.

Ons koor wordt voor deze gelegenheid versterkt door een enthousiaste groep projectzangers. Maar er is meer, veel meer!

We zijn trots en verheugd dat het mondharmonicakwartet Fata Morgana een muzikale bijdrage levert aan ons concert. En alsof dat nog niet feestelijk genoeg is, zal ook violiste Lotte Michels van Het Kunstpodium haar muzikale vaardigheden laten horen.

Het belooft een afwisselend concert te worden. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. We hopen op een volle zaal publiek! Dus noteer alvast:

Jubileumconcert Euterpe, op 6 november 2022, vanaf 14.00 uur in de Maria Magdalenakerk in Rijen.

Wij zetten Euterpe op de kaart!

Van zingen word je blij!
Samen zingen kan en mag gelukkig weer. En dat is maar goed ook, want zingen is hartstikke gezond: het is goed voor je lijf, het geeft ontspanning en het maakt je vrolijk. Zingen is een geweldige hobby voor alle leeftijdsgroepen. Nederland telt één miljoen koorzangers die dit met verve uitdragen.

Gratis projectkoor!
Zangkoor Euterpe verwelkomt graag nieuwe zangers om tijdens een reeks open repetities het plezier van zingen te ervaren. We gaan samen aan de slag en repeteren voor ons jubileumconcert dat op 6 november zal plaatsvinden in de kerk in Rijen.

Een gezellige mix!
De komende tijd maken we een gezellige mix van onze eigen koorzangers en de projectzangers die mee willen zingen tijdens ons jubileumconcert. Onze deuren staan wagenwijd open voor iedereen die zin heeft om mee te repeteren. Inmiddels hebben zich al tien projectzangers bij ons aangemeld.

Doe jij ook mee?
Meer informatie is te vinden op onze website www.euterpezingt.nl,  of neem contact op via projectkoor@euterpezingt.nl. Meld je je vooraf aan voor de repetitie, dan zorgen wij dat er een map met bladmuziek voor je klaarligt.

Zet je koor op de kaart!
Onze open repetities zijn onderdeel van de nationale open koren weken, waarin alle Nederlandse koren hun deur openzetten voor belangstellenden. Zo zetten we het samen zingen op de kaart. In de periode van 14 mei t/m 12 juni kun je op een online korenkaart zien waar er allemaal graag gezongen wordt en welk koor jou daarbij het meeste aanspreekt en het beste bij je past. Wij staan ook op de kaart! Zie www.kbzon.nl

Nieuwe projectleden

De eerste projectleden hebben zich inmiddels aangemeld. We zijn blij met deze enthousiaste zangers en zangeressen die willen meezingen met ons jubileumconcert.

De eerste mensen hebben zelfs al deelgenomen aan de repetitie. Wat fijn om te merken dat Euterpe op deze manier extra stemkracht krijgt!

Belangstellenden kunnen zich nog steeds aanmelden via projectkoor@euterpezingt.nl of via het contactformulier op deze website. Doe mee en werk met ons toe naar een feestelijk concert!

Uitnodiging!

Projectkoor: Beroemde Koorwerken

Gemengd zangkoor Euterpe is gestart met een projectkoor. Wie dat wil, kan de komende tijd op maandagavond (gratis) met ons mee repeteren. We stellen onze repetities open voor zangers en zangeressen die mee willen zingen tijdens ons jubileumconcert in november 2022.

Beroemde Koorwerken
Het concert heeft als thema: Beroemde Koorwerken. We zingen een programma vol befaamde (licht) klassieke, vierstemmige liederen. Ons optreden zal worden afgewisseld met enkele muzikale gastoptredens.

Hoe werkt het?
In onze wekelijkse repetities bereiden we ons rustig en goed voor op het concert. We zingen iedere maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur in CC De Boodschap, Nassaulaan 62-64, 5121 BC in Rijen.

Belangstellenden kunnen zich op ieder gewenst moment bij deze repetities aansluiten. Meedoen is gratis en vrijblijvend, maar natuurlijk hopen we dat deelnemers uiteindelijk allemaal zullen meezingen tijdens het jubileumconcert in november. Ons koor bestaat maar liefst 125 jaar en we hopen dit samen met jullie te kunnen vieren!

Voor wie is het projectkoor?
Hou je van zingen en van (licht) klassiek repertoire? Dan ben je van harte uitgenodigd om je aan te melden voor het projectkoor. Iedereen is welkom: man, vrouw, jong en oud. Momenteel kunnen vooral de bassen en de tenoren extra versterking gebruiken.

Meer informatie / aanmelden?
Voor meer informatie over Euterpe kun je terecht op onze website: www.euterpezingt.nl. Wil je meteen aanmelden? Dat kan via het contactformulier op de website, of per mail naar: projectkoor@euterpezingt.nl. Na aanmelding krijg je meer informatie over het programma en toegang tot de bijbehorende bladmuziek.

Hopelijk tot ziens op de repetities!

Op weg naar ons jubileumconcert

De repetities zijn inmiddels weer in volle gang. En wat is het fijn om eindelijk weer samen te kunnen zingen!

Dit jaar bestaat Euterpe maar liefst 125 jaar. In november willen we ons jubileum vieren met een spetterend concert.

Voor wie graag (licht) klassieke liederen zingt en overweegt om zich bij ons koor aan te sluiten: nu is een ideaal moment om te beginnen!

Komende maandag, 21 maart, starten we met het instuderen van nieuw repertoire. Wil je vanaf het begin meezingen? Zorg dan dat je om 20.00 uur bij CC De Boodschap in Rijen bent.

Laat van tevoren even weten dat je komt, dan zorgen wij dat er een map met bladmuziek voor je klaarligt!

Voorlopig geen repetities

Het bestuur van Euterpe heeft besloten om de repetities voorlopig niet door te laten gaan.

Vanwege de nieuwe ontwikkelingen omtrent Corona kiezen we ervoor de veiligheid en gezondheid van onze leden voorop te stellen.

We wensen jullie desondanks een fijne en feestelijke decembermaand toe. En hopelijk tot snel!

Een vrolijk begin!

Dubadap da, een vrolijk begin

De eerste repetitie na de zomervakantie was een succes. De dirigent bracht een nieuw inzinglied mee en zorgde daarmee voor een vrolijke opening van het zangseizoen. We waren met een kleinere club dan we gewend zijn, maar na een uitvoerige opwarming van onze stemmen zongen we bijna weer als vanouds.

Op het programma stonden deze avond alleen liederen die we al goed kennen. Zo konden we rustig onze stemmen wakker schudden en genieten van het samen zingen. We zongen Belle qui tiens ma vie van Arbeau, Blüh’nde Wiesen van Händel, If ye love me van Tallis en All through the night, een oud liedje uit Wales. Vanuit Gilze kwam een belangstellende zangeres meezingen met de alten. Zelfs bij het lied ‘If ye love me’ van Thomas Tallis wist ze zich goed staande te houden.

In de pauze werd de aftrap gegeven voor onze ledenwervingscampagne, die er hopelijk voor gaat zorgen dat we weer op volle sterkte kunnen zingen. Maar liefst 5.000 flyers worden de komende tijd door onze leden verspreid, in de hoop dat we nieuwe zangers en zangeressen kunnen enthousiasmeren voor ons prachtige koor.