Even voorstellen

De gemengde zangvereniging Euterpe telt momenteel 25 leden, waarvan 19 vrouwen en 6 mannen. We richten ons op zangers en zangeressen in de wijde omtrek van Gilze en Rijen. Iedereen is van harte welkom om zich aan te sluiten bij ons koor.

Elke maandagavond repeteren wij van 20.00 tot 22.00 uur in cultureel centrum De Boodschap, Nassaulaan 62-64 in Rijen. Belangstellenden kunnen vrijblijvend vier weken als aspirant-lid meezingen. Als je vooraf laat weten dat je komt, zorgen wij dat er een muziekmap voor je klaarligt!

Sommige van onze leden zijn al meer dan veertig jaar lid. En dat is niet voor niets, want naast het zingen vormt ook de gezelligheid een belangrijk onderdeel van het koor. Ongeveer om de zes weken houden we een gezellige nazit met de hele vereniging. Een groepje leden blijft zelfs wekelijks na afloop van de repetitie nog een glaasje drinken.

Eens in de zoveel tijd maken we een uitstapje met het koor. Een extra bijzondere was de Amelandreis in juni 2015, toen we een heel weekend naar Ameland gingen om daar een concert te geven.

Concert Ameland 2015
Concert op Ameland in 2015

We proberen minimaal drie optredens per jaar in te plannen. We kiezen hierbij voor verschillende settings en variërende thema’s.

Hieronder een kleine greep uit de concerten die we de afgelopen jaren hebben verzorgd:

Nazomerconcert 2016
Nazomerconcert 2016
Op het terras bij SMAAK
Midwinterconcert in 2016
Kerstconcert
Kerstconcert 2017, met soliste Mylou Mazali
Zomerconcert 2018
Op het terras bij SMAAK
Kerstconcert 2018
Kerstconcert 2018, met soliste Sonja Heimans
Samenwerking met Theaterschool Babzz
Kerstconcert 2019, met muzikaal kerstverhaal door Theatergroep Message en met soliste Amber Brouwers
Kerstconcert 2019
Gemengd zangkoor Euterpe Brabant

In 2022 vieren wij ons 125-jarig jubileum. Zoals je hier kunt zien en lezen, is Euterpe echt een koor met historie. We hopen dan ook nog lang met elkaar te kunnen zingen.

Momenteel is ons koor op zoek naar nieuwe leden. Vooral de heren kunnen extra versterking gebruiken. Heb je zin om je bij ons aan te sluiten? Aarzel niet en neem contact op met het secretariaat.

  Geschiedenis

  Euterpe is in 1897 opgericht vanuit de afdeling mannenzang van Vlijt en Eendracht. De twintig zangers oefenden elke zaterdagavond in het Stationskoffiehuis. Deze locatie bleek al gauw te klein voor het groeiende koor en men verhuisde naar café Van der Horst.

  Na de Tweede Wereldoorlog, waarin de culturele activiteiten in het hele dorp stil stonden, pakte men de draad weer voortvarend op. Hoewel er al enige tijd ‘illegaal’ dames meezongen, kreeg men in 1949 officieel toestemming van de bisschop om als gemengde zangvereniging op te treden.

  Euterpe heeft in de loop der jaren vele indrukwekkende uitvoeringen gekend. Vooral aan de jubileumuitvoering in 1997, ter ere van het 100-jarig bestaan, wordt nog regelmatig teruggedacht. Toen bracht het koor een humoristische cantate ten gehore van Johan Wagenaar, genaamd ‘De Schipbreuk’.

  Meer over de historie van Euterpe…


  Nieuwe leden

  Euterpe verwelkomt graag nieuwe leden. We zijn blij met uitbreiding van alle stemgroepen, maar vooral de mannen kunnen momenteel extra versterking gebruiken. Vindt u het leuk om samen te zingen? Kom dan eens – vrijblijvend – langs bij De Boodschap tijdens de repetitie op maandagavond. Of neem contact op met het secretariaat.